adria-yachts logo

ADRIA YACHTS – službeni dealer i service point BAVARIA YACHTS motornih plovila u Hrvatskoj

ADRIA YACHTS – službeni dealer i service point BAVARIA YACHTS motornih plovila u Hrvatskoj

Obiteljsko ljetovanje na jahti u Dalmaciji

bavaria-yachts logo
folder icon 23 svibnja, 2024
folder icon Vijesti o nama

Kao ljubitelji mora i avantura, moja supruga Ana i ja već dugo smo sanjali o tome da povedemo našu obitelj na jedrenje po Dalmaciji. Prošlo ljeto smo konačno odlučili ostvariti taj san. Sa našom djecom – Lukom (15), Petrom (12) i malim Ivanom (8) – krenuli smo na nezaboravno putovanje koje će nam zauvijek ostati u sjećanju. Naš izbor je pao na Bavaria SR 36 iz flote Adria Yachts-a, koja je obećavala udobnost, sigurnost i puno zabave.

Pripreme za putovanje

Pripreme su počele nekoliko tjedana prije polaska. Adria Yachts nam je pružila sve potrebne informacije o jahti, opremi i mogućim itinererima. Od samog početka osjećali smo se u sigurnim rukama. Dobivali smo korisne savjete o ruti, vremenskim uvjetima i sigurnosnim mjerama. Bili su izuzetno pristupačni i odgovarali su na sva naša pitanja.

Pakirali smo se uzbuđeno, pripremajući sve što nam je potrebno – odjeću, opremu za ronjenje, knjige, društvene igre i naravno, puno hrane i pića. Djeca su jedva čekala da krenemo.

Polazak iz Trogira

Naša avantura započela je u Trogiru, gdje nas je čekala naša Bavaria SR 36. Kad smo je prvi put ugledali, bili smo oduševljeni. Jahta je bila prekrasna, prostrana i savršeno opremljena. Odmah smo se osjećali kao kod kuće.

Nakon kratkog upoznavanja s jahtom i sigurnosnog brifinga, isplovili smo prema našem prvom odredištu – otoku Šolti. Djeca su bila oduševljena dok su prvi put osjetila vjetar u kosi dok smo plovili prema otvorenom moru.

Prekrasna, prostrana i savršeno opremljena jahta

 

Otok Šolta: Pravi dodir s Dalmacijom

Na Šolti smo našli mirnu uvalu gdje smo se usidrili i uživali u prvom kupanju u kristalno čistom moru. Djeca su odmah skočila u more, istražujući podvodni svijet s maskama i perajama. Ana i ja smo se opustili na palubi, uživajući u pogledu na predivan krajolik.

Obiteljsko ljetovanje na jahti

Večer smo proveli u opuštenoj atmosferi, pripremajući roštilj na palubi i promatrajući zalazak sunca. Osjećaj slobode i povezanosti s prirodom bio je neprocjenjiv.

Hvar: Glamur i povijest

Sljedeći dan smo isplovili prema Hvaru, poznatom po svojoj bogatoj povijesti i glamuroznom noćnom životu. Nakon što smo se usidrili u hvarskoj luci, prošetali smo starim gradom i uživali u lokalnim delicijama u jednom od mnogobrojnih restorana.

Djeca su bila oduševljena posjetom tvrđavi Fortica, odakle se pruža predivan pogled na cijeli grad i okolne otoke. Navečer smo se vratili na jahtu i gledali zvijezde s palube, osjećajući se potpuno opušteno.

Vis: Skriveni dragulj Jadrana

Jedan od najljepših dijelova našeg putovanja bio je posjet otoku Visu. Ovdje smo proveli nekoliko dana istražujući skrovite uvale i uživajući u tišini i netaknutoj prirodi. Posjetili smo i poznatu Modru špilju na Biševu, što je bilo nevjerojatno iskustvo za cijelu obitelj.

U jednom trenutku, dok smo plovili oko Visa, do nas je doplivala skupina dupina. Djeca su bila presretna, a i mi smo ostali bez daha pred tim čarobnim prizorom.

Korčula: Tragom Marka Pola

Naša sljedeća destinacija bila je Korčula, otok bogate povijesti i rodno mjesto Marka Pola. Istraživali smo uske ulice starog grada i posjetili muzej Marka Pola. Djeca su uživala slušajući priče o ovom slavnom istraživaču.

Jedne večeri smo se usidrili u skrovitoj uvali i pripremili večeru od svježe ulovljene ribe. Uživali smo u obroku pod zvijezdama, osjećajući se potpuno povezani kao obitelj.

Toliko o našem putovanju, ove godine smo se opet obećali vratiti našem domaćinu i ponoviti putovanje ali prema Kornatima.

Povezane novosti
arrow
folder icon 20 lipnja, 2024
folder icon Vijesti iz nautike

Upoznajte Bavariu C38: Kombinacija performansi i luksuza

Bavaria C38 dokaz je modernog dizajna jahti, nudeći jedinstvenu mješavinu izvrsnih plovidbenih karakteristika, lakoće upravljanja i maksimalnog unutarnjeg prostora. Ova jedrilica, poznate tvrtke Bavaria Yachts, ističe se u svojoj klasi inovativnim značajkama i promišljenim dizajnom, osiguravajući iznimno iskustvo kako početnicima tako i iskusnim jedriličarima.

folder icon 10 lipnja, 2024
folder icon Vijesti iz nautike

Sigurnost na moru: Važnost sigurnosnih mjera i opreme na jahtama

Sigurnost na moru predstavlja ključni aspekt svakog nautičkog putovanja. Bez obzira na razinu iskustva posade i putnika, sigurnosne mjere i oprema igraju presudnu ulogu u osiguravanju zaštite svih na brodu.

folder icon 4 lipnja, 2024
folder icon Vijesti iz nautike

Inovacije u jahtingu: Predstavljanje najnovijih tehnologija i trendova

Inovacije u jahtingu omogućuju vlasnicima da uživaju u luksuznom iskustvu na moru, istovremeno poštujući okoliš. Budućnost industrije jahti obećava još uzbudljivih tehnoloških napretaka i dizajnerskih inovacija.

folder icon 23 svibnja, 2024
folder icon Vijesti o nama

Obiteljsko ljetovanje na jahti u Dalmaciji

Kao ljubitelji mora i avantura, moja supruga Ana i ja već dugo smo sanjali o tome da povedemo našu obitelj na jedrenje po Dalmaciji. Prošlo ljeto smo konačno odlučili ostvariti taj san. Sa našom djecom – Lukom (15), Petrom (12) i malim Ivanom (8) – krenuli smo na nezaboravno putovanje koje će nam zauvijek ostati u sjećanju. Naš izbor je pao na Bavaria SR36 iz flote Adria Yachts-a, koja je obećavala udobnost, sigurnost i puno zabave.

folder icon 13 svibnja, 2024
folder icon Vijesti iz nautike

Održavanje jahte: Ključne prakse i savjeti za održavanje vaše jahte u vrhunskom stanju

U svijetu nautike, posjedovanje jahte predstavlja sinonim za luksuz, slobodu i avanturu. No, iznad svega, za održavanje te slike vrhunske klase ključno je redovito održavanje i briga o vašoj jahti.

arrow